Aktuálne Recepty 

Jesenná polievka hokkaido podľa Karola Hrčku

Veľmi zdravá polievka, uvarená s láskou a so skúsenosťami z renomovaných zahraničných reštaurácií.

Potrebujeme:

  • 1 menšia tekvica hokkaido
  • 3 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 kyslejšie jablká
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 lyžice octu balsamico
  • mletá rasca
  • soľ
  • majoránka podľa chuti
  • 1 l vody

Na dochutenie:

  • 1 šľahačková smotana
  • muškátový oriešok
  • tekvicový olej
  • opečený chlieb
  • na sucho opečené tekvicové semiačka

Postup:

Tekvicu nakrájame na kocky aj so šupkou, jablká a cibuľu tiež na kocky, cesnak a mrkvu očistíme a pokrájame. Všetky ingrediencie zalejeme v hrnci s vodou a dáme spolu variť. Varíme cca  hodinu. Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme šľahačku, muškátový oriešok a necháme prejsť varom. Na tanieri pokvapkáme tekvicovým olejom, opečeným chlebom, prípadne tekvicovými semiačkami.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články